Ако дисциплината на всеки от нас е да сложи националните

...
 Ако дисциплината на всеки от нас е да сложи националните
Коментари Харесай

Кирил Петков: Животът на правителството зависи от дисциплината на всеки от участниците

 „ Ако дисциплината на всеки от нас е да постави националните цели над персонално партийните ползи, това държавно управление може да продължи дълго “, сподели пред БНР съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„ Ако обаче всяка от партиите се изкуши да постави персоналния си партиен интерес пред този на страната, може и да е доста малко. Въпрос на дисциплинираност и приоритизация. Това напрежение ще продължава всеки ден, тъй като всеки ден би трябвало да се вършат нови решения и всяко се отразява и на партийните ползи, и на националните. Ние от самото начало сложихме това, което имаме вяра, че би трябвало да се случи за България над партийния си интерес. За това плащаме огромна политическа цена. Готови сме да я платим, до момента в който резултатите са верни ", заявява той.

„ За Конституцията трябваха 160 гласа. За да имаме над тези гласове, Движение за права и свободи беше толкоз значима, колкото и ГЕРБ, колкото и ние този план да бъде действителност ", разяснява съпредседателят на ПП-ДБ в предаването " Неделя 150 ". Той уточни, че още в първите дни на Народното събрание са ги потърсили за конституционните промени.

„ Ние бихме се радвали, в случай че вратата е необятно отворена за всеки, който желае да бъде част от тази смяна. Вратата беше отворена за всички, които се съгласяват на тези правила, които залагаме. /.../ Ако не сме създали компромис с крайния резултат и сме придвижили нещата напред, би трябвало да бъдем оценени по дейностите и резултатите, а не по привидните пиарски ходове. Ние не вършим компромис с правилата си поради някакви други цели ", отсече Петков.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР